Hi Katinka,

Deze week gebeurt er echt veel. De website is live, ik heb afspraken gemaakt met een makelaar en hopelijk stellen we (met de buren op het veldje) de definitieve plek van de kavel vast.

Ook was ik gisteren bij de Triodos Bank. Ik had me voorbereid op pittige onderhandelingen; de jaarrekeningen tot 9 jaar terug nog eens doorgenomen, mooie overzichten gemaakt. En dat sta je ‘s ochtends ook voor keuzes als: wat trek ik aan dat zowel een beetje ecologisch als zakelijk overkomt. De eerste combinatie die daaraan voldeed was weer wat overdressed. Dat leek me ook geen goed uitgangspunt, want dat zou maar de indruk kunnen wekken dat ik te graag zaken wilde doen.

Het werd uiteindelijk een heel gemoedelijk gesprek, waarbij de bank erg bereid was om mee te denken en oplossingen te zoeken. En ook erg leuk: ze hebben elke maand een bijeenkomst voor mensen die ecodorpjes maken. Zie nu al uit naar zo’n bijeenkomst, ben heel erg benieuwd wat voor mensen ik daar tegen kom.

En dan hebben morgen ook nog onze road show langs Vrije Scholen, heel fijn dat je wilt helpen (soms is het toch wat lastig projectontwikkelen zonder rijbewijs). Als jij nou een beetje een antroposofische outfit aantrekt…… Wil die middag ook nog naar de beurs Eigen Huis, dus ik ga graag voor iets neutraals.

Hej zusje, 
Niemand snapt wat je met die Vrije School tour bedoelt. Voor de lezer: we gingen folders over het project neerleggen op Vrije Scholen in Almere, Bussum en Amsterdam. De kleuterjuf in Almere (die tevens manager prikbord was) was meteen verliefd toen ze de folder zag. En terecht, het ziet er heel aantrekkelijk uit! Het gaat niet alleen om de huisjes, maar ook om de sfeer er omheen. Inderdaad zoals in de Bolderburen boeken van Astrid Lindgren waar de mensen zelf voor een groot deel hun leefomgeving creeerden. Veel mensen hebben een scheppingsdrang op dit front. Zie het enorme aanbod aan kook- en interieur programma’s en bladen. In verstedelijk Nederland reikt de invloed meestal echter niet verder dan de eigen woonkamer en keuken. Heel Holland bakt. Heel Holland kriitverft oude meubels, sjabloneert en drapeert. Maar bij jullie ecodorpje kunnen de bewoners nog heel veel meer!