Hi Katinka,

Ik had je verteld dat er al veel ecodorpjes bestaan. Een daar van zit in Piemonte. En opeens kreeg ik het heel goede idee om in de meivakantie een bezoek aan dat ecodorpje te combineren met een bezoek aan de Agriturismo waar we in 2012 samen waren. Ik heb de kindertjes al jaren verteld over het geweldige ontbijt daar. Zelden zo lekker gegeten; en nu kon je je ook opgeven voor de zondagse lunch. Ik heb meteen geboekt, ze herinnerde zich ons nog. Was ook wel een bijzondere reis natuurlijk, drie dochters en een zieke vader. En een heel inspirerende plek, al dat lekkere eten, wijn en grappa en alles biologisch verbouwd. En om op je vorige brief terug te komen: dit is een goed voorbeeld van wel ecologisch maar alles behalve afzien.

Daarnaast heb ik deze week vooral veel echte bedrijfsdingen gedaan. Bezig met BV’s oprichten bijvoorbeeld; althans ik heb iemand gevraagd dat voor me te doen, ik hoef alleen handtekeningen te zetten. Ik hoef zelfs niet naar de Kamer van Koophandel!

Jammer dat je de verjaardag van Isolde gemist had. Ik had Smørrebrød gemaakt, en we hadden heel veel taart. Sabina had nog taart over van haar feestje de dag ervoor. Bij elkaar hadden we zeven soorten zelfgemaakte taarten. Mag jij een keer uitleggen op welke Zweedse traditie dit heel erg lijkt.